Vikportar

I samarbete med teckentrup är vi återförsäljare av Recoporten på vikportssidan. Miljö och energiåtgång är två av vikportens främsta egenskaper. Men även det faktum att det inte finns några skenor som går in i lokalen så som det gör på takskjutportar. Det man ska tänka på är att vikporten bygger in respektive ut från lokalen beroende på om det är en inåtgående eller en utåtgående port. Recoporten har en ram runt sektionen av varmförzinkade hålprofiler för ökad stabilitet och eftersom porten har en bruten köldbrygga så uppnår man samma isoleringsförmåga som en sandwichbyggd port. Alla gångjärn, styrningar och beslag är infästa i ovannämnda håljärn.

Portbladens beklädnad består av galvaniserad och pural-lackerad stålplåt och är isolerad av styrencellsplast. Den brutna köldbryggan uppnås genom en distansering mellan portens stomme och dess beklädnad. Även de fönster som finns som tillval är självklart isolerade. Smörjningsfria gångjärn som är inkapslade i teflon-bussningar bidrar till en tyst och pålitlig drift.

Recoportens karmgångjärn är anpassade för skruvmontage samt är justerbara i sidled vid behov, detta ger ett enklare montage. Alla portar från Reco levereras med lyftande gångjärn (lyfter 12mm från golv). Detta borgar för mindre slitage av gummilister samt för lättare öppning av porten.

Recoporten går att få i de flesta storlekar samt självklart även med motordrift.