Ståldörrar

Teckentrup är en av de största tillverkna av ståldörrar i Europa. Teckentrup använder sig av den modernaste tekniken, förstklassigt materialval och har en optimal tillverkningsprecision. Allt detta borgar för hög kvalité.

Nedan kommer en kort beskrivning av de olika dörrtyper vi har i vårt sortiment. För mer detaljerad information besök www.teckentrup.se.

Brandsäkra ståldörrar
Finns att få i flera olika klassningar, helt beroende av vad just ert behov är. Alla våra branddörrar är godkända enligt EN 1634-1 och går att få både som enkeldörr och pardörr. Finns även med fönster samt i flera olika färger.

Säkerhetsdörrar
Dessa säkerhetsdörrar har en effektiv skyddsfunktion i form av en flerdubbel förregling, gångjärn som är säkrade med bultar, en säkerhetsprofilcylinder som varken kan borras upp eller dras ur, och säkerhetsbeslag, som ger ett optimalt motstånd så att den som försöker bryta sig in snabbt ger upp. Beroende på riskbedömningen delas den inbrottshämmande funktionen enligt DIN V ENV 1627 in i klasserna MK 1 till MK 6.
För de flesta bostadshus räcker klass MK 2 och MK 3. Medan MK 6 kan vara att föredra på extremt utsatta ställen.
Celldörrar finns även i sortimentet.

Ljuddörrar
Om man har en hög bullernivå på arbetsplatsen ger Teckentrups ljuddörrar alternativt bullerskyddsdörrar av stål ett optimalt skydd. De ger en behaglig akustik samt reducerar buller. Om det behövs kan dessa ljuddörrar även utföras som brand och rökskyddsdörrar samt förses med inbrottsskydd och värmeisolering.

Universaldörrar
Teckentrups värmeisolerande universaldörrar av stål med universalskydd kommer till användning både inom industrin och lantbruket, i offentliga byggnader och privat. Och eftersom dessa dörrar finns både i stål och ädelstål samt i flera olika designer, så passar de perfekt för i stort sett alla individuella behov resp. alla tekniska krav som ställs. Olika glasningar, transformatorgaller och ventilationsgaller uppfyller dessutom alla funktionella och utseendemässiga anspråk.

Rostfria dörrar
Teckentrups dörrar och portar i ädelstål används överallt där det ställs mycket höga krav på hygien, i speciellt utsatta miljöer där man behöver ett speciellt skydd och där man samtidigt önskar en modern och estetisk interiör. Rostfria dörrar används i de mest varierande miljöer, t.ex. inom pharma- och livsmedelsindustrin, på sjukhus och laboratorier, i sanitära lokaler samt inom den kemiska industrin.

Högvattenskyddsdörren
Denna dörr är vattentät upp till 1.5m. När det är risk för högvatten pumpas en speciell slangtätning upp t.ex med hjälp av en kompressor via en dold ventil. Denna slangtätning garanterar säker tätning och förhindrar att vatten kan tränga in.

Skottsäker ståldörr
Teckentrups skottsäkra ståldörr förhindrar att en projektil går genom dörren. Denna dörr finns bland annat i säkerhetszoner på flygplatser, på järnvägsstationer och polisstationer, i banker, justitiebyggnader och stora arenor, men också i privatbostäder med höga krav på säkerheten. Går även att få med glasning.